“ Hartelijk welkom op onze 3 Baritons site. Op deze site kunt U alle wetenswaardigheden lezen en downloaden over de voortgang van dit bijzonder en exclusieve concept.  Korte videofragmenten, geluidsfragmenten, biografieën van de heren,  links naar diverse sites, en niet te vergeten de agenda natuurlijk zodat u zelf uw keuzes kunt maken in het bezoeken van de exclusieve concerten .

3 Baritons , bestaat uit de ongedachte combinatie van 3 populaire klassieke zangers die elk kunnen bogen op grote populariteit en groot vakmanschap als het gaat om concerten, theaterproducties, opera, operette, musical, en Tv en Filmproducties.”

Ernst Daniel Smid            Henk Poort                     Marco Bakker

INTERVIEW 3 BARITONS

In het midden van de jaren negentig bracht Ivo Niehe de baritons Ernst DaniŽl Smid, Henk Poort en Marco Bakker bij elkaar ten behoeve van een tv-gala voor Unicef. Het beviel het drietal uitstekend, dat vervolgens onder de naam De 3 Baritons door het land reisde. Tot zo’n tien jaar geleden. Musicals, tv-programma’s en meer maakten het onmogelijk om een aantal maanden vrij te houden voor gezamenlijke optredens. De 3 Baritons verdwenen van het toneel.  Tot dit voorjaar.

Op 25 en 26 mei 2008 stond het drietal in een volgepakt Carrť in Amsterdam. De cd/dvd ’LIVE IN CONCERT’ is een registratie van deze ‘comeback’.  Ach, we zaten weer eens bij elkaar en spraken erover hoe leuk het eigenlijk was’, relativeert Ernst DaniŽl Smid hun comeback. ‘We hebben toen direct afgesproken om eens te kijken of we een periode vrij konden plannen om weer de theaters in te gaan. Dat is gelukt en de respons is uitstekend’.
Dat is meegenomen, want om die respons ging het totaal niet. ‘Die lol van De 3 Baritons is dat je drie totaal verschillende karakters bij elkaar zet die nog altijd ontzettend veel van elkaar leren.
‘Zegt Smid. ‘Marco is een echte klasbak, heel verfijnd. Henk Poort is een grote geest die alles onderzoekt, en ik ben een gepassioneerde gek. Als je ons in een kasteel bij elkaar zet, krijg je bonje of het wordt doodstil, maar op het podium werkt het geweldig. We zijn echt niet zoals de Drie Tenoren. Dat waren drie bv’tjes bij elkaar.’
Net als de Drie Tenoren brengen De 3 Baritons naast klassiek ook populairder repertoire.

Op de cd/dvd staan naast diverse bekende arias’s ook Italiaanse volksliedjes en operettefragmenten.
‘Dat zal wel op commentaar uitdraaien’, zegt Smid. ‘Dat krijg je in een land waar ze Andrť Rieu niet op Radio 4 willen draaien. Flauwekul natuurlijk. Ik snap niet waarom verstokte klassieke-muziekliefhebbers met zoveel vergruizing reageren op alles wat populair is.
Als Bryn Terfel musical en gospel opneemt, vindt iedereen het prachtig en als je dat als Nederlander doet, ben je een proleet en een populist. Het zal wel. Het is zo tijdgeestbepalend hoe mensen denken. Voor mij bestaat er simpelweg goede en slechte muziek, ongeacht het genre. Daarom ben ik ook blij dat we op de cd aandacht hebben besteed aan de oude dame die uit Nederland weg geŽuthanaseerd is’de operette.  We trekken ons eigen plan en dat blijven we doen’. Dat eigen plan is vooral plezier hebben.

‘Het enige belang van De 3 Baritons is dat er mensen naar de theaters komen die zelden of nooit opera-aria’s hebben gehoord en achteraf laten weten dat ze het prachtig vonden. Dan zijn er toch weer wat zieltjes gewonnen. Verder is het gewoon een feest waar we nu weer aan beginnen en dat weer afgelopen is als we de laatste borrel drinken.’

Geplaatst op: 09 Nov 2008 door: De 3 Baritons
Content Management Powered by CuteNews


Design by: Satchmo Design