“ Hartelijk welkom op onze 3 Baritons site. Op deze site kunt U alle wetenswaardigheden lezen en downloaden over de voortgang van dit bijzonder en exclusieve concept.  Korte videofragmenten, geluidsfragmenten, biografieën van de heren,  links naar diverse sites, en niet te vergeten de agenda natuurlijk zodat u zelf uw keuzes kunt maken in het bezoeken van de exclusieve concerten .

3 Baritons , bestaat uit de ongedachte combinatie van 3 populaire klassieke zangers die elk kunnen bogen op grote populariteit en groot vakmanschap als het gaat om concerten, theaterproducties, opera, operette, musical, en Tv en Filmproducties.”

Ernst Daniel Smid            Henk Poort                     Marco Bakker

ARTIKEL 3 BARITONS 2 JANUARI 2010

Nu twaalf jaar later, zijn de Drie Baritons weer verenigd. Niet uit commerciŽle overweging, maar omdat het volgens Bakker een heerlijk extraatje is. “We traden in het kader van een benefietconcert op in Noordwijk. Dat was zo leuk dat we besloten weer op pad te gaan. Een succesvolle theatertournee volgde.” Moeiteloos kregen De Drie Baritons in 2008-2009 de Nederlandse theaters vol. Op veelvuldig verzoek van publiek en de theaterdirecteuren, volgt een reprise van het succesvolle programma en is reeds van start gegaan op 29 december 2009 en sluit af op 8 maart 2010 in Koninklijk Theater Carrť. Vooralsnog is dit de laatste tour en is er geen tijd en zijn er geen plannen voor nog een nieuwe tour in 2011.

Vrienden

Henk Poort: ”We zijn altijd vrienden gebleven, komen bij elkaar op verjaardagen. Toen Ernst onlangs werd geridderd waren we van de partij. Daar zijn wij dan hartstikke trots op. In de kleedkamer”, bekent hij, “zijn we drie kwajongens.” Marco Bakker: “Gek hŤ voor een 71-jarige. Maar zo voelt het echt. We zijn ten opzichte van twaalf jaar geleden ook meer ontspannen naar elkaar toe, minder concurrenten. Ernst heeft een tv-loopbaan, Henk is ster in musicals, ik heb altijd mijn concerten gedaan. We zingen nu als makkers. Maar dat betekent niet dat we lui zijn. Als Henk zingt en Ernst en ik staan in de coulissen, zeggen we: ‘Zo, daar gaan we overheen’.” De Drie Baritons halen het beste in elkaar naar boven. “Je wilt net zo goed, zo mogelijk nog beter, zingen dan de ander”, zegt Henk Poort. Plek voor een vierde bariton is er niet. “Een vierde bariton past niet in het concept. De Drie Baritons zingen een mix van klassiek en licht repertoire. Onze concerten zijn een feestje! Geen stijf gebeuren vanaf een lessenaar. We zijn minder gelikt dan Il Divo, maar het publiek hoeft bij ons ook niet verplicht een vlinderdas te dragen”, verzekert Ernst DaniŽl Smid.

Geplaatst op: 02 Jan 2010 door: De 3 Baritons
Content Management Powered by CuteNews


Design by: Satchmo Design